Call Me Shaa :)

Le' Beauty◕‿◕

❤ Ssup?
❤ Natasha Amigha
❤ Beatiful and Sexy
❤ April of 8
❤ Sekolah Tutup
❤ Please stalk me?
❤ Loveyou
❤ Leave Your FootPrint
❤ Thank You


InstagramKakao Talk◕‿◕Any question?

Thank You


Template Officialy: Aien Minhoo
Edit by: Natasha Amigha
Header: Kemetot Chomel

O.M.G
Sumber Kewangan
Sumber Kewangan Pentadbiran sesebuah negeri memerlukan kos yang bukan sedikit. Dalam hal ini, MBMB bukan sahaja memperoleh dana daripada kerajaan Negeri Melaka bahkan berusaha mengisi tabung kewangan sendiri. Tugasan ini dipikul oleh Jabatan Kewangan MBMB yang dibahagikan kepada 3 bahagian iaitu Bahagian Hasil, Belanjawan dan Akaun dan Pentadbiran Jabatan ini menjadi penggerak utama bagi mengutip, merekod, mengawal sumber-sumber hasil, merancang dan menguruskan perbelanjaan secara berhemah berdasarkan peraturan Majlis, Arahan Pembendaharaan, Pekeliling Pembendaharaan dan Akta Pengurusan dan Akta Pengurusan Kewangan 1957 Kemajuan Yang Dicapai Bandaraya ini telah menerima pengiktirafan selama 3 tahun berturut-turut sebagai bandaraya paling mapan di negara ini sejak daripada tahun 2005 hingga 2007 di samping menjadi terkenal kerana kebersihannya.
Saranan dan Harapan
 Di peringkat Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah, menyarankan kepada semua penduduk bandaraya untuk menanam sikap untuk bekerjasama dan semangat untuk kemakmuran bandaraya. Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah menyarankan agar penduduk dan pelancong untuk tidak membuang sampah merata – rata dan bersama – sama memelihara kebersihan persekitaraan supaya masyarakat sama – sama dapat menikmati pemandangan yang bersih dan taraf hidup yang lebih baik. Harapan MBMB adalah untuk menjadikan Bandaraya Melaka sebagai Bandar yang bersih dan indah serta mempunyai pembangunan yang tidak membelakangkan cara hidup, budaya dan asal – usul rakyat Malaysia
PERANCANGAN MASA HADAPAN
Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah ataupun dengan nama yang lebih ringkasnya MBMB ingin mewujudkan kawasan bebas daripada rokok .Sekiranya MBMB mewujudkan kawasan bebas daripada rokok maka dapatlah kita mengurangkan pencemaran alam sekitar disamping mewujudkan suasana yang sihat . Walaubagaimanapun, usaha ini pasti akan mendapat tentangan daripada pihak luar . Jadi sekiranya MBMB ingin menjayakan hasrat ini MBMB perlu menyediakan kawasan khas untuk para perokok merokok . Zon merokok pula mestilah jauh daripada orang ramai .
CABARAN
MBMB perlulah menyelesaikan aduan penduduk tempatan dengan segera dan pantas . Tetapi , walau bagaimanapun , masalah yang perlu diselesaikan bergantung kepada permasalahan yang dihadapi oleh penduduk yang telah diadukan . Oleh itu , MBMB perlulah merancang pembangunan agar ia menepati keperluan penduduk dan tidak menyusahkan atau memberikan kemudaratan kepada penduduk bandaraya . Selain itu , perkhidmatan yang terbaik juga akan diberikan kepada penduduk bandaraya walau dalam pelbagai situasi . MBMB juga memberikan layanan dan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan agar tidk sesekali megecewakan pelanggan di samping menjaga hati semua pelanggan MBMB .
PENGIKTIRAFAN
Sepanjang usaha MBMB dalam memajukan negeri Melaka , pelbagai pengiktirafan yang telah diberikan kepada MBMB atas titik peluhnya yang bersungguh-sungguh dan serius dalam membangunkan negeri Melaka . Antara pengiktifaran yang telah diberikan kepada MBMB ialah pengiktirafan MS ISO 9001:2008 , pengiktirafan IQNET dan pengiktirafan 4 Bintang . Selain itu , MBMB juga mendapat anugerah kualiti daripada ketua menteri negeri Melaka ialah Yang Berhormat Mohd Ali bin Rustam . Seterusnya , MBMB jua diiktirafkan sebagai Bandaraya Mampan yang membawa maksud pembangunan negeri yang teratur dan mempunyai pelan yang sempurna . Pengiktirafan ini sememangnya patut diberikan kepada MBMB kerana atas usaha MBMB bersama-sama dengan penduduk negeri Melaka yang lain , negeri Melaka sekarang telah dikenali serata dunia .Bandaraya ini telah menerima pengiktirafan selama 3 tahun berturut-turut sebagai bandaraya paling mapan di negara ini sejak daripada tahun 2005 hingga 2007 di samping menjadi terkenal kerana kebersihannyaMajlis Bandaraya Melaka Bersejarah ataupun dengan nama yang lebih ringkasnya MBMB ingin mewujudkan kawasan bebas daripada rokok .Sekiranya MBMB mewujudkan kawasan bebas daripada rokok maka dapatlah kita mengurangkan pencemaran alam sekitar disamping mewujudkan suasana yang sihat . Walaubagaimanapun, usaha ini pasti akan mendapat tentangan daripada pihak luar . Jadi sekiranya MBMB ingin menjayakan hasrat ini MBMB perlu menyediakan kawasan khas untuk para perokok merokok .Zon merokok pula mestilah jauh daripada orang ramai .
❤ Past ❤ | ❤ Future ❤